100x100: belegen

Als heuse kaaskop ben ik gek op alle soorten: belegen, camembert, brie, Zwitsers, Emmentaler, roquefort, gorgonzola, mascarpone, feta en natuurlijk jong.

Niet verwonderlijk dat ik in de keuken een stuk of wat boterhammen met kaas belegde. Omdat de aardappelschilmesjes, waarmee ik altijd stukken kaas afsnijd, -tot grote ergernis van enkele vrienden-, in de vaatwasmachine zaten, moest ik het doen met een onhandige dunschiller, die misschien ook eerder geschikt was voor aardappels dan voor een kaasblok.

Ze kwam binnen met de opmerking "ik kom ook kaas pakken" en opende de koelkast. Ze pakte een pakje plakken.

"Daar heb je geen schaaf voor nodig," zei ik.
"Nee, dit is luiemensenkaas," zei ze.

Dat had ik nog nooit gegeten.

Reacties:

Nog geen reacties.

Schrijf een reactie:

Naam of iets dergelijks:

Uw onverplichte emailadres:

Reactie:

Hoeveel is 5 plus 3?