100x100: oud vrouwtje

In mijn oudste bmw is de koffiebekerhouder niet meer dan een opstaande, cirkelvormige rand aan de binnenkant van het deurtje van het dashboardkastje, als de gestolde eerste kring veroorzaakt door een kiezelsteen die in het water is gegooid.

Op het moment dat ik 's morgens met deze auto op pad ga, neem ik een kop koffie mee. Omdat deze vol is, moet ik uiterst voorzichtig en soepeltjes rijden, om ervoor te zorgen dat de koffie niet over de rand klotst.

Door slokjes wordt de kop leger, en wijkt het klotsgevaar, maar nu het gewicht van de kop lager wordt, krijgt hij de neiging om te gaan schuiven, waardoor ik weer de bedachtzame rijstijl hanteer.

Het optimum is een halfvolle kop: de koffie klotst niet over de rand, en hij wil niet gaan schuiven. Op dat moment durf ik steviger op te trekken.

In de vijf minuten ervoor en erna wil ik je vragen geduldig te zijn, als je toevallig achter me rijdt. Ook ik ben sacherijnig - het is ochtend en ik heb mijn eerste kop koffie nog niet op.

Reacties:

Er is éen reactie:

Ryan schreef op 21 Sep, 2021:

Haha, klotsgevaar!

Schrijf een reactie:

Naam of iets dergelijks:

Uw onverplichte emailadres:

Reactie:

Hoeveel is 6 plus 1?